18.11.2016

Одржано кустоско вођење кроз изложбу „Представе човека“



У оквиру изложбе „Представе човека: ремек дела српског модернизма из Народног музеја у Смедеревској Паланци“ данас је у Великој галерији Дома Војске Србије одржано кустоско вођење. Публику је кроз поставку водила историчарка уметности и ауторка изложбе др Ана Милошевић.

Присутнима је добродошлицу пожелела кустоскиња Галерије Дома Војске Србије, Јелена Кнежевић, која је истакла да јој је задовољство што Београђани и њихови гости са пажњом прате ликовне сарджаје које приређује Медија центар „Одбрана“ .

- Гостујућа изложба Музеја из Смедеревске Паланке наишла је на добар одзив публике, те ћемо се трудити да и у наредним годинама ове две институције културе наставе своју сарадњу и грађанима прикажу дела која завређују пажњу, а која дуго нису била пред судом публике, додала је она.

Љубитељи уметности били су у прилици да стекну детаљнији увид у временски и просторни оквир у коме се формирала Збирка српског сликарства прве половине ХХ века. Ауторка је посебно представила три слике које имају своје „приче“: „Сећање“  Милана Миловановића, „Портрет архитекте Милана Шланга“ Васе Поморишца и „Ентеријер“ Владимира Филаковца.

Поред  присутних поштовалаца ликовног стваралаштва, кустоско вођење кроз поставку пратили су и представници Генералног секретаријата председника Републике: Недељко Тењовић, генерални секретар  и Славица Трифуновић, виши саветник за израду и промоцију пројеката од националног значаја.

Због великог интересовања публике изложба „Представе човека: ремек дела српског модернизма из Народног музеја у Смедеревској Паланци“ биће продужена до 10. децембра 2016. године, а сви они који су пропустили данашње стручно вођење кроз поставку биће у прилици да 2. децембра 2016. године са почетком у 13 часова надокнаде пропуштено.
 
photoФОТО ГАЛЕРИЈА