16.12.2016

Вече оперских арија у Дому Војске Србије



Синоћ је у Дому Војске Србије одржано „Вече оперских арија“. У сали пуној публике орили су се гласови Јелене Радовановић (сопран), Браниславе Бринић (сопран) и Горана Крнете (бас-баритон), уз клавирску пратњу др Миливоја Вељића.

Први део концерта био је посвећен Волфгангу Амадеусу Моцарту, у знак обележавања 260 година од рођења генијалног композитора. Арије из опера „Отмица из сараја“, „Идоменео, краљ Крита“ и „Чаробна фрула“ изазвале су овације љубитеља класичне музике и подстакле извођаче да са још већим жаром, убедљиво и емотивно снажно изнесу концерт до краја.

Учесници концерта су некадашњи студенти соло певања на Академији лепих уметности и мултимедија у Београду, који су своје белканто усавршавање након студија наставили кроз Оперски студио „Бисери вокалне музике“, који води њихова професорка мр Оливера Грујић Славић.

Раскошни таленти већ стасалих оперских гласова Јелене Радовановић, Браниславе Бринић и Горана Крнете дошли су до изражаја у аријама из Вердијевих опера „Моћ судбине“ и „Набуко“, затим „Евгенија Оњегина“ Петра Иљича Чајковског, Вагнеровог „Танхојзера“, Пучинијевог дела „Ђани Скики“ и Саливановог „Микада“.
photoФОТО ГАЛЕРИЈА