23.01.2017

Свечаност у сусрет Дану Медија центра „Одбрана“



У част обележавања Дана Медија центра „Одбрана“ у Дому Војске Србије данас је приређен пријем за запослене и сараднике те куће, као и за пензионисане чланове тог колектива који су својим радом допринели успеху те институције у годинама за нама.

Говорећи о постигнутим резултатима, али и визији за будућност, директор Медија центра одбрана пуковник Стевица Карапанџин истакао је да јер о кући која баштини традиције војног новинарства, издаваштва, али и Ратничког дома.

- Више од 60 запослених у овој установи свакодневно извршавају задатке у циљу да све оно што је вредно унапређујемо, све оно што је заборављено или критички запостављено обновимо – нагласио је пуковник Карапанџин додајући да ће се запослену у тој кући трудити да и у будућности свој рад и своје визије унапређују.

Осврнувши се на годину за нама, пуковник Карапанџин је истакао да Медија центар „Одбрана“ поседује „арсенал врло убојитог наоружања“, којим се искључиво гради мир у бићу сваког војника, јер војник, градећи мир у себи, шири и мир око себе.

- У тој нашој мисији двосмерне комуникације, остваривања важне везе народа и војске и представљања система одбране, настојимо да утичемо на духовну и моралну обнову наше војске и остварујемо позитиван утицај на моралну компоненту војне моћи кроз новинско-информативну, издавачку и галеријску делатност ове куће – нагласио је пуковник Карапанџин додајући да је новина и то да ће у години пред нама уметнички репертоар Дома Војске бити обогаћен и књижевним вечерима.

На данашњој свечаности, директор медија центра „Одбрана“ уручио је плакете и захвалнице најуспешнијим сарадницима те куће у години за нама.

Традиционално, 24. јануара, Медија центар „Одбрана“ обележава свој дан као сећање на почетке војне штампе у Србији, који сежу 138 година у прошлост.
 
photoФОТО ГАЛЕРИЈА