03.02.2017

Књиге на поклон ученицима у Сомбору



У оквиру промоције војног позива и поводом школске славе Савиндана, данас су на предлог министра одбране Зорана Ђорђевића, школској библиотеци Средње економске школе у Сомбору поклоњена издања Медија центра „Одбрана“.
 
Поклон пакет књига, у име Министарства одбране, свечано је уручио пуковник Стевица Карапанџин, директор Медија центра „Одбрана“, истичући да је овај симболичан гест један од начина јачања важне везе између војске и народа.

- У данима када се расписују конкурси за упис у војне школе, желимо да средњошколској омладини приближимо војни позив посредством онога што јој је најпотребније – а то су књиге. Руководећи се крилатицом војног школства: „Знање је наше оружје, част је наша имовина“, предајем вам ове књиге са надом се да ће међу вама бити нових мајора, потпуковника, пуковника.
 
Ученици економске школе искористили су прилику да поставе питања о упису на Војну академију, дипломама и уопште о војном позиву, на која је пуковник Карапанџин одговорио.

Свечаности су присуствовали ученици и наставници Економске школе, представници Западно-бачког округа, локалне самоуправе и потпуковник Иван Орбовић, заменик командант Првог центра за обуку Војске Србије у Сомбору.
 
photoФОТО ГАЛЕРИЈА