06.06.2017

Изложба "Читање линије" од вечерас пред грађанима Смедеревске Паланке



Вечерас је у Народном музеју Смедеревске Паланке отворена изложба графика „Читање линије“, из Уметничке збирке Дома Војске Србије.  Добродошлицу гостима пожелео је директор музеја, Стеван Мартиновић, истичући да је ова изложба по садржини и квалитету једна од најбољих која је гостовала у Смедеревској Паланци.
 
У име Медија центра „Одбрана“ обратио се директор ове институције, пуковник Стевица С. Карапанџин, подсећајући да је прво гостовање у Смедеревској Паланци 2015. године, са изложбом „Поетика и судбина 20. века“ веома привукло пажњу публике и да се нада да ће изложба „Читање линије“ такође имати  успеха.
 
Поставку која ће трајати до 28. јуна 2017. године чине радови Бранка Шотре, послератног оснивача и утемељивача изложбене делатности Дома Војске Србије, затим Ђорђа Андрејевића Куна, Мерсада Бербера, Лазара Вујаклије, Емила Драгуља, Сафета Зеца, Александара Луковића, Бранка Миљуша, Франца Михелича и многих других.
 
Проглашавајући изложбу отвореном, начелница Галерије Дома ВС, виши кустос Јелена Кнежевић поручила је да је „изложба својеврстан увид у развој графичке уметности педесетих, шездесетих и седамдесетих година 20. века на тлу Југославије, уз стављање акцента на неколико аутора који се сматрају репрезентима српске уметности новијег доба.“
 
 
 
photoФОТО ГАЛЕРИЈА