19.09.2017

„Вече оперских арија“ у Дому Војске Србије



Вечерас је у Дому Војске Србије одржано „Вече оперских арија“. У сали пуној публике орили су се гласови Јелене Радовановић (сопран), Андрее Марић (сопран), Горана Крнете (бас-баритон) и Марка Ђурђевића (баритон), уз клавирску пратњу др Миливоја Вељића.

Концерт је отворила Хендлова опера „Месија“, а потом су арије из опера „Фигарова женидба“, „Севиљски берберин“, „Бал под маскама“ изазвале  овације љубитеља класичне музике и подстакле извођаче да са још већим жаром, убедљиво и емотивно снажно изнесу концерт до краја.

Учесници концерта су некадашњи студенти соло певања на Академији лепих уметности и мултимедија у Београду, који су своје белканто усавршавање након студија наставили кроз Оперски студио „Бисери вокалне музике“, који води њихова професорка мр Оливера Грујић Славић.

Раскошни таленти већ стасалих оперских гласова Јелене Радовановић, Андрее Марић, Марка Ђурђевића и Горана Крнете дошли су до изражаја у аријама из Вердијевих опера „Аида“ и „Симон Боканегра“, затим „Фауст“ Ш. Гуна, Пучинијевог дела „Тоска“ и Чајковсковој „Јоланти“.

Вече посвећено оперским аријама затворила је сопран Јелена Радовановић изводећи Вагнеров „Танхојзер“.
photoФОТО ГАЛЕРИЈА