19.06.2018

Полазници Високих студија безбедности и одбране у Дому Војске



Полазници 7. класе Високих студија безбедности и одбране, предвођени  начелником Високих студија безбедности и одбране пуковником Гораном Жупцем обишли су данас Дом Војске Србије у Београду.

Директор Медија центра „Одбрана“ пуковник Стевица С. Карапанџин упознао је полазнике ВСБО с организационом структуром и капацитетима те специјализоване војне установе Управе за односе са јавношћу Министарства одбране Републике Србије која извршава задатке у оквиру новинско-информативне и издавачке делатности као и послове организације догађаја у згради Дома Војске Србије.

Полазници највишег нивоа каријерног усавршавања у војсци обишли су параклис и „Галерију великанa“  у којој се налази 13 бронзаних спомен-обележја личности које су обележиле српску војну, уметничку, културну и духовну историју.
Њима је, такође, представљена богата историја Дома Војске, некадашњег Ратничког дома, као и свечани салони и репрезентативне сале различитих намена којима то здање данас располаже.

Пуковник Карапанџин нагласио је да се под сводовима Дома Војске годишње одржи више од 300 догађаја који  посети око 90.000 поштовалаца уметности, књижевности и музике.

Полазници ВСБО информисани су о новинарско-информативној, галеријској и издавачкој делатности Медија центра „Одбрана”, која од свог формирања, до данас, сваке године бележи раст.

Медија центар „Одбрана“ формиран је почетком 2010. године, у оквиру реорганизације Министарства одбране. У том процесу објединио је све делатности и задатке некадашњег Новинског центра „Одбрана”, Војноиздавачког завода и Централног дома Војске Србије.