29.11.2018

Посета белоруске делегације Медија центру „Одбрана“



Делегација Војно-информативне агенције „Вајар“ Министарства одбране Републике Белорусије обишла је јуче, у оквиру званичне посете Управи за односе са јавношћу Министарства одбране Републике Србије,  Медија центар „Одбрана“.

Директор Медија центра „Одбрана“ пуковник Стевица С. Карапанџин представио је организацијску структуру и капацитете те специјализоване војне установе Управе за односе са јавношћу Министарства одбране која извршава задатке у оквиру новинско-информативне и издавачке делатности и организације догађаја у згради Дома Војске Србије.
 
Начелник Одељења за издавачку делатност Медија центар „Одбрана“ Мирослав Тохољ упознао је госте из Белорусије с задацима и најновијим издањима наше куће, док је заменик главног и одговорног уредника магазина „Одбрана“ мајор Александар Петровић презентовао рад новинско-информативне делатности, с посебним акцентом на рад једине војностручне новине у Србији.

Трочлана делегација из Министарства одбране Белорусије, коју предводи први заменик начелника Војно-информативне агенције „Вајар“ пуковник Валериј Конопацкиј имала је прилику да обиђе здање некадашњег Ратничког дома и да од кустоса Јелене Кнежевић сазна занимљиве детаље из историје тог престоничког споменика културе. Они су, такође, обишли галерије Дома Војске и текуће изложбе које су посвећене обележавању стогодишњице од завршетка Великог рата.

Посета је била прилика за размену искустава и корисних сазнања која могу бити од помоћи у унапређењу информативне делатности и већој видљивости информација на интернет сајту и друштвеним мрежама.

Трочлана белоруска делагација, која у оквиру билатералне војне сарадње борави у посети Управе за односе са јавношћу Министарства одбране, осим Медија центра „Одбрана“ имала је прилику и да обиђе Управу за односе са јавношћу, те ВФЦ „Застава филм“ и Војну штампарију, у циљу размене искустава о појединим питањима из сличних послова и задатака које установе два министарства извршавају у свакодневном ангажовању.

Медија центар „Одбрана“ формиран је почетком 2010. године, у оквиру реорганизације Министарства одбране. У том процесу објединио је све делатности и задатке некадашњег Новинског центра „Одбрана”, Војноиздавачког завода и Централног дома Војске Србије.