15.10.2019

Представа „Само да ти кажем колико те волим“ у Дому Војске



Позоришна представа, „Само да ти кажем колико те волим“, рађена по новели познатог италијанског писца Антонија Амура, вечерас је одиграна  у Свечаној сали Дома Војске Србије.

Реч је о занимљиво приређеном игроказу, који се на духовит начин бави различитим аспектима мушко – женских односа. Више мушких ликова из нашег времена, реалних и могућих, тумачи Миленко Павлов, а неколико женских јунакиња - Љиљана Ђурић.

Духовита сценска прича о типичним ситуацијама, трзавицама и тренуцима љубави,  искушењима и победама, који прате заједницу мушкарца и жене, привукла је пажњу многобројне публике у Дому Војске, која је, препознавши елементе сопственог искуства у динамичној причи,  на најбољи начин реаговала на фини хумор који провејава кроз уобичајене ситуације породичног живота.

Тo су бескрајне расправе - о младости, штедњи и расипању, минусима и плусевима на рачуну, бесмисленим куповинама – које се односе на хаљине које се скупо плате, а никад не обуку, па све до дилеме  о чачкалицама: колико их треба просечном човеку, док се не пресели на „онај свет“.

Још једну представу, коју је Медија  центар „Одбрана“ поклонио београдској публици, драматизовао је Душко Анђић, који је негде забележио и да се, учествујући у оваквим својеврсним уметничким перформансима, од срца насмејемо како јунацима на сцени, тако и себи, не узимајући ништа претерано озбиљно, ни у позоришту, а ни код (своје) куће.
photoФОТО ГАЛЕРИЈА