24.10.2019

Трибина о војном школству у систему одбране



Пети дан 64. Међународног сајма књига, на штанду Министарства одбране и Војске Србије, започео је трибином под називом „Војно школство у систему одбране “, коју је организовао Универзитет одбране.

Пуковник др Александар Буквић водио је кроз кратку презентацију младе посетиоце трибине, којима је представио организациону структуру војног школства и говорио им о томе шта их чека у том систему образовања.

Он је говорио и о акредитованим студијским програмима у Универзитету одбране и о најновијим издањима књига објављеним у тој високошколској институцији, у издању Медија центра „Одбрана“.

Пуковник Буквић представио је присутнима спортску и осталу инфраструктуру којом располаже Универзитет одбране, један од најмлађих универзитета у Републици Србији.

Доцент др Марјан Миленков, један од аутора уџбеника „Логистика у систему одбране“, представио је то обимно дело, намењено другом и трећем нивоу усавршавања, за које је рекао да је плод дугогодишњег рада наставника на катедри логистике Војне академије.

О уџбенику „Социологија“, аутора Илије Кајтеза, говорио је потпуковник др Срђан Старчевић, а споменуо је и остала издања катедре друштвених наука Војне академије, изложена на штанду Министарства одбране и Војске Србије.

Гостујући Професор Војне академије Мирко Динуловић представио је свој уџбеник „Композитне конструкције“, који је написао за кадете војне високошколске установе, а пензионисани пуковник и редовни професор Универзитета „Унион“ др Самед Каровић говорио је својој књизи „Командовање и руковођење“, која одражава савремене потребе војске и Војне академије.