12.12.2019

Одржана прва седница Скупштине Савеза удружења бораца Србије



Прва седница Скупштине Савеза удружења бораца Србије, на којој су представљени циљеви, планови и програм рада за наредну годину, одржана је данас у Атријуму Дома Војске Србије.

Савез удружења бораца Србије формиран је 16. новембра 2019. године, а основали су га Удружење пријатељи 72. специјалне бригаде, Удружење ветерана 63. падобранске бригаде, Удружење ветерана Жандармерије као и Удружење ветерана јединица за специјалне операције.

На седници су говорили државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и представник патријарха српског Иринеја свештеник Српске православне сркве Ненад Јовановић, који су изразили задовољство због оснивања Савеза. Окупљенима су се, на данашњој седници, обратили и председник Скупштине Савеза удружења бораца Србије (СУБОС) Горан Радосављевић и председник СУБОС-а Милорад Ступар.

Говорећи о разлозима за формирање Савеза удружења бораца Србије Горан Радосављевић истакао је да је Савез основан са намером да окупи борачка удружења у заједничкој борби за бољи социјално-економски положај, лакше лечење, као и за хуманитару помоћ породицама бораца и ратних војних инвалида. Радосављевић је окупљенима представио и главне циљеве и задатке Савеза.

У завршном делу данашњег скупа, председник Савеза удружења бораца Србије Милорад Ступар представио је програм и план рада СУБОС-а за 2020. годину.

 
photoФОТО ГАЛЕРИЈА