18.12.2019

Концерт музичке школе „Ватрослав Лисински“



У Дому Војске Србије одржан је концерт београдске Музичке школе „Ватрослав Лисински“, која по стваралачким дометима њених ученика, спада међу најбоље школе тог усмерења у Србији. Многобројни поклоници музичке уметности имали су прилику да уживају у врхунским остварењима основаца и средњошколаца који, по знању и таленту, увелико надрастају своје године.

Својом виртуозношћу и нежном интерпретацијом композиције „Фолк џез“ велику пажњу публике, већ на почетку концерта изазвао је клавирски дуо „Златокосе“, а затим су наступиле Гала Анђић на клавиру и Невена Арсић на обои. Међу ученицима Основне музичке школе наступили су Бранислава Мијановић, Маша Јејина и Адреа Његомир  на клавиру, Мина Марјановић на харфи, Тара Јовановић, флаута и Урош Павловић кларинет, док су средњошколци били нешто бројнији. Дванаесторо ученика средње музичке школе показали су велико знање и осећајност у интерпретацији музичких композиција различитих аутора на клавиру, кларинету, обои, гитари, виолончелу, хармоници контрабасу...

Музичка школа „Ватрослав Лисински“ основана је 1953. године, а од 2000. године има и средњошколски ниво. Наставу изводи више од сто наставника инструменталне, групне и теоријске музичке и општеобразовне средњошколске наставе.
photoФОТО ГАЛЕРИЈА