21.12.2019

Представа „Мали-Велики принц и новогодишња ноћ“



 У Aтријуму Народног музеја у Београду, данас пре подне у веселој атмосфери деца запослених у овом музеју и Управи за односе с јавношћу Министарства одбране Републике Србије заједно су испратили стару годину уз поклоне Деда Мраза и представу „Мали-Велики принц и новогодишња ноћ“.

Глумци Позоришне трупе "Ура" дочарали су малишанима причу о дечаку који је због презаузетости родитеља сам и у Новогодишњој ноћи. Његову тугу због тога, као и бројне ситуације које су довеле до преокрета када мама и тата схватају да дечаку треба поклонити више времена и да су заједнички тренуци најважнији, малишани су пажљиво пропратили као и крај који породица завршава заједничком игром.

Ова представа, поучна и за децу и за родитеље, често је извођена и у хуманитарне сврхе.

Прослава Нове године за децу је наставак успешне, дугогодишње сарадње Народног музеја и Медија центра „Одбрана“, која је, истиче Јелена Кнежевић, начелница Галерије Дома Војске, почела пре неколико година, изложбама које је Музеј, док су у њему трајали радови на реконструкцији, организовао у Галерији Дома Војске.

– Настављена је заједничким дечјим прославама Нове године и доделама пакетића. Ово нам је четврта заједничка прослава. Прве две су биле организоване код нас, а друге две у Народном музеју – каже она.
 
photoФОТО ГАЛЕРИЈА