02.09.2022

Отворена изложба „БеоГрад у коме стварам”



У Малој галерији Дома Војске Србије вечерас је свечано отворена колективна изложба „БеоГрад у коме стварам”, по пројекту Марине Миловановић Кушић. Изложба је реализована у сарадњи Медија центра „Одбрана” и Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије.

У име Медија центра „Одбрана” присутнима се обратила Јелена Кнежевић, виши кустос и начелник Галерије Дома Војске Србије, и том приликом рекла да овом изложбом, након краће летње паузе, започиње изложбена сезона.
– Изложба „БеоГрад у коме стварам” одржава се од 2014. године и представља продукцију како младих тако и старијих аутора, оних који су на почетку али и на врхунцу своје уметничке славе. Изложбени експонати припадају различитим гранама ликовних и примењених уметности, као што су уља на платну, акварели, графике, фотографије, дигиталне графике, мозаици, керамика, скулптуре и пастели, рекла је Јелена Кнежевић.
У име жирија присутне је поздравила Драгана Васиљевић и нагласила да је пред жиријем био тежак задатак.
– На конкурс се јавило 148 аутора са више од три стотине радова, а изабрано је и изложено деведесет и једно уметничко дело.
Аутор пројекта Марина Миловановић Кушић истакла је да изложба „БеоГрад у коме стварам” већ девету годину окупља уметнике који својим делима шаљу различите поруке.
– Неоптерећена ограничењима у тематском смислу, ликовном изразу и техникама, ова изложба уметницима даје слободу, што је основ за настанак уметничког дела. Једино што нас повезује је овај град као место у коме настаје изванредна уметност. Циљ је био скренути пажњу на београдску уметничку сцену и сматрам да смо у томе успели, рекла је Марина Миловановић Кушић.
Изложба ће бити отворена у Малој галерији Дома Војске Србије до 24. септембра 2022.
 
 
photoФОТО ГАЛЕРИЈА