21.10.2023

Медија центра „Одбрана“ на 66. Међународном београдском сајму књига



Медија центар „Одбрана“ Управе за односе са јавношћу Министарства одбране представиће своја издања читалачкој публици и на овогодишњем, 66. Међународном београдском сајму књига.

Међу више од 400 излагача из земље и иностранства, окупљених под слоганом „Живела књига“, једини издавач из система одбране, љубитељима војне писане речи, припремио је тематски  разноврсну сајамску понуду која обухвата војну литературу, дела историјске тематике, публицистику, геополитику, војну технику, војно здравство, уметност, као и уџбеничку литературу намењену Универзитету одбране.

Под слоганом „Снага традиције“, до 29. октобра, пред посетиоцима штанда Министарства одбране и Војске Србије (прстен хале 1), осим војне литературе, намењене ужем кругу интересената, биће и низ занимљивих наслова за ширу читалачку публику.

Медија центар „Одбрана“ годишње објави више од 100 наслова који припадају различитим едицијама, а током сајамских дана биће промовисано 38 књига, о којима ће, осим представника издавача, говорити аутори и рецензенти.

Да овогодишњи наступ буде крунисан слоганом „Снага традиције“, допринела су три значајна јубилеја војних установа чија је „кровна кућа“ Управа за односе са јавношћу Министарства одбране: Војна штампарија обележава 125 година постојања, Војнофилмски центар седам и по деценија, а већ седамдесет година Велика галерија Дома Војске Србије место је окупљања престоничких поклоника уметности.

Осим програмских и визуелних садржаја намењених „слављеничким“ кућама, на Сајму књига, у складу са досадашњом праксом, у овирку промоције делове система одбране, представићемо Универзитет одбране и Управу за обавезе одбране.

Уочи још једне манифестације у славу књиге, нек буде забележено да је Медија центар „Одбрана“, више пута награђиван за своје издавачке пројекте. Споменућемо да је на реномираној сајамској смотри, за „Попис војних и цивилних губитака Краљевине Србије у људству у Првом светском рату“,  са Војним архивом, добио специјално признање за издавачки подухват, а да је на недавно одржаном Међународном сајму књиге у Бањалуци, други пут заредом, награђен посебним признањем за најбољу сајамску промоцију.

Програм активности Министарства одбране и Војске Србије на 66. Међународном београдском сајму књига можете погледати овде