24.10.2023

Изложба слика Мирослава Лазовића „Тражење светла”



У среду 25. октобра 2023. године у 19 часова у Малој галерији Дома Војске Србије „Београд” биће отворена изложба слика Мирослава Лазовића „Тражење светла”.

Мирослав Лазовић је рођен у Прокупљу 1959. године. Завршио је Факултет примењених уметности у Београду и магистарске студије из области зидног сликарства. Од 1993. ради на Факултету примењених уметности, на одсеку Примењено сликарство. У периоду од 2016. до 2020. године био је председник Управног одбора УЛУС-а.
Током богате каријере Мирослав Лазовић излагао је на више од 30 самосталних изложби у земљи и иностранству. Добитник је бројних награда, међу којима су и Орден Светог Саве ИИ степена Српске православне цркве 2005. и Награда за трајно културно добро града Београда 2013. године.

На изложби „Тражење светла” биће представљена уметникова најновија ликовна остварења, у којима је сублимирано вишедеценијско искуство у којем се прожимају сликарево трагалаштво, знање и искуство. У том специфичном трагању и понирању у авантуру стварања новог спонтано и нагонски настале су апстрактне слике, које београдска публика има прилику премијерно да види. Дела из овог циклуса, поред чисте ликовности, поседују апсолутну аутономију ликовног језика.
Изложба је отворена до 10. новембра 2023. године.