29.10.2023

Успешан наступ Министарства одбране и Војске Србије на Сајму књига



Данас завршени,  66. Међународни београдски сајам књига, прошао је у знаку још једног успешног наступа Медија центра „Одбрана“, Управе за односе са јавношћу Министарства одбране. Међу више од четристо излагача из земље и иностранства, једини издавач из система одбране, уз нова издања којима је обогатио своје едиције монографија, историја, војно наоружање, сведок, војна публицистика и  војни уџбеници – публици је  препоручио и најуспешније раније наслове, чији су поновљени тиражи најуверљивија потврда њиховог квалитета.



Током десет сајамских дана, који су на веома посећеном штанду Министарства одбране и Војске Србије прошли под слоганом „Снага традиције“, војни издавач је организовао  више од двадесет промоција током којих су поклоницима војне књиге о својим делима говорили аутори, а своје утиске су износили рецензенти, еминентни гости и уредници из Одељења за издавачку делатност Медија центра „Одбрана“. На продајним местима, поред којих је виђено много познатих лица из система одбране, али и из културног и јавног живота, тражила се „књига више“, а сајамски наступ војног издавача употпунили су припадници Управе за обавезе одбране, који су, делећи пригодан материјал, популаризовали добровољно служење војног рока.

На пулту Универзитета одбране, војни гимназијалци и полазници средње стручне војне школе, с колегама, кадетима Војне академије и Медицинског факултета ВМА, младим посетиоцима сајма и њиховим родитељима презентовали су предности војног школства.



Да овогодишњи наступ буде крунисан слоганом „Снага традиције“, допринела су три значајна јубилеја војних установа Управе за односе са јавношћу Министарства одбране: Војна штампарија обележава 125 година постојања, Војнофилмски центар „Застава филм“ седам и по деценија, а већ седамдесет година Велика галерија Дома Војске Србије место је окупљања престоничких поклоника уметности.



Медија центар „Одбрана“ годишње објави више од 100 наслова који припадају различитим едицијама, а током сајамских дана промовисано је 38 књига. Нек буде забележено и да је војни издавач добитник Специјалног признања за издавачки подухват Међународног београдског Сајма књига у Београду, за „Попис војних и цивилних губитака Краљевине Србије у људству у Првом светском рату“, а да је на недавно одржаном Међународном сајму књиге у Бањалуци, и ове године, други пут заредом, награђен за најбољу сајамску промоцију.
photoФОТО ГАЛЕРИЈА