13.11.2023

Медија центар „Одбрана“ обележио крсну славу, Светог Краља Милутина



Резањем славског колача, које је обавио војни свештеник Александар Секулић, у београдском Дому Војске данас је обележена крсна слава Медија центра „Одбрана“, Свети краљ Милутин.



У параклису посвећеном том свецу, окупили су се запослени и пријатељи те установе, која баштини традицију српских ратника и представља чувара српског војног етоса.
На славском богослужењу молитвено је оживљено сећање на српског краља Милутина који је за живота подигао велики број манастира и цркава, као и болнице и храмове и чинио значајно доброчинство свом народу.



Честитајући славу запосленима, војни свештеник Александар Секулић подсетио је на светле примере из житија Светог краља Милутина и истакао да је увек лепо боравити у посебном, готово „скривеном“, амбијенту параклиса Дома Војске, који доноси посебан молитвени осећај,



- И данас смо упутили усрдне молитве за спас и сваколико добро нашем свецу, који је у оно доба, баш као ми данас, слушао ово свето Јеванђеље. Реч коју слушамо у Дому Војске данас, слуша се и у Светој Земљи и на Светој Гори, где год је православље и где су људи окупљени око речи Господње, рекао је отац Алксандар и поручио да је време да оставимо своје грехе и уподобимо се лику славних светитеља чији смо потомци.
Медија центар „Одбрана”, обележава Светог краља Милутина као своју крсну славу већ девету годину.