15.12.2023

Изложба „Таленат је дар“ у Дому Војске Србије



У атријуму београдског Дома Војске Србије данас је одржана хуманитарна акција Црвеног крста Београд „Таленат је дар“, чији је циљ разбијање предрасуде о особама са посебним потребама.
 

У средишту догађаја који је привукао велику пажњу је иницијатива Специјалне болнице за церебралну парализу и развојну неурологију - организовање хуманитарне изложба 27 слика, коју, како се могло чути, посебном чини енергија осам аутора који својим делима шаљу поруку да је таленат дар и платформа за дијалог, разумевање и оснаживање.
Уз захвалност Медија центу „Одбрана“, Управе за односе са јавношћу Министарства одбране, организатори су истакли да је Дом Војске, који у својој вредној збирци поседује више од 1500 уметничких дела, идеално место за слање поруке да је дар непобедив.
 


Према речима представника Црвеног крста, циљ изложбе је и истицање и усмеравање пажње на важност радне терапије за лечење и рехабилитацију особа са церебралном парализом, којима стваралаштво може бити, баш као и уметницима без здравственх проблема, извор егзистенције.
 

Председник Црвеног крста Београд др Милан Мирковић, који је поручио да ће сва средства прикупљена од продаје изложених дела бити донирана њиховим ауторима „који стварају упркос тешким здравственим проблемима“, због несебичне помоћи у реализацији хуманитарне акције - уручио је захвалницу Медија центру „Одбрана“ коју је у име директорке установе, пуковника Биљане Пашић, примила виши кустос Јелена Кнежевић.