26.06.2024

Промоција романа „Елео“ др Зорана Бингулца



У Свечаној сали београдском Дома Војске Србије вечерас је одржана промоција романа „Елео“, аутора проф. др Зорана Бингулца.
 

Веома посећен догађај, комe су присуствовали помоћник министра одбране Синиша Радовић и директорка Медија центра „Одбрана“, пуковник Биљана Пашић, пратила је и изложба слика истог аутора богате спортске, уметничке, дипломатске и академске каријере.
 
На почетку промоције, богат професионални пут Зорана Бингулца представљен је  садржајном презентацијом која доноси низ драгоцених тренутака једног испуњеног живота током којег је аутор оставио запажен траг на многим пољима.


О роману „Елео“, који се појавио крајем године за нама у издању новосадског „Прометеjа“, као и o аутору, први је говорио почасни председник Удружења књижевника Србије Радомир Антић који је „установио“ да нас Бингулац увек и изнова изненађује.
Прочитао је део свог „читалачког записа“, који представља својеврсну књижевну критику, у којој је за аутора, кога назива „мултидисциплинарним уметником“, истакао да „обједињава суштаственост свог стваралачког импулса у вишезначној датости“.


Говорећи о јунацима из романа Зорана Бингулца, истакао је да се крећу непредвидивим путевима у простору слободе, на којима се назиру призори усамљеничких судбина, а за аутора је казао да је у својим делима „мисаоним варничењем поништио многобројне страхове и пророчанства зарад еротичне дијалошке вртешке која је без премца у савременом роману“.
 

Уредник новосадске издавачке куће „Прометеј“, Зоран Колунџија осврнуо се на садржај романа, али и на „ауторов таленат и вештину“ и трагање по Универзуму „које доминира његовим целокупним опусом“.
„Овај роман је омаж сликама које отварају врата мистици, магији и симболичким садржајима несвесног ума, а који потичу из снова и визија“, истакао је уредник новосадске издавачке куће „Прометеј“.


Аутор романа проф. др Зоран Бингулац, уз захвалност пријатељима који су говорили на промоцији као и Медија центру „Одбрана“, Управе за односе са јавношћу Министарста одбране – на организацији догађаја, само је, за крај, прочитао кратки мото свог романа, у коме се, између осталог каже, да је „живот чудесна надпојава у незнаном преплету времена.. и вечна тајна на кривудавој стази заборава..“.

На промоцији, које су украсиле и Бингулчеве живописне слике, одломке из романа „Елео“ читао је професор Горан Пузић, а за музички део програма био је задужен реномирани композитор Микица Антонић.
 

Изложбу слика симболично је отворио галериста Драган Спасојевић.
 
 
photoФОТО ГАЛЕРИЈА
videoВИДЕО ГАЛЕРИЈА
Промоција романа „Елео“ др Зорана Бингулца