27.10.2024

Медија центру „Одбрана“ уручено признање за публикацију „Седам деценија посвећености – Галерија Дома Војске Србије 1953-2023“



У завршници 67. Међународног београдског сајма књига Медија центру „Одбрана“ уручено је признање за монографију „Седам деценија посвећености – Галерија Дома Војске Србије 1953-2023“ од стране Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије.



Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије традиционално додељује признања за публикације објављене у протеклој години, из области илустрације, стрипа, дизајна, историје и теорије уметности, комплетне опреме књиге, као и за монографска издања. Поред тих категорија, ове године жири додељује похвале и посебна признања ауторима чије су књиге препознате као дела од изузетног значаја за уметност и културу Републике Србије.



Диплому за допринос култури и културном наслеђу Републике Србије Медија центар „Одбрана“ је добио за монографију посвећену историјату и раду Галерије Дома Војске Србије која је у претходној години обележила 70 година постојања. Ауторка монографије је Јелена Кнежевић, начелник Галерије Дома Војске Србије, и музејски саветник, док је за визуелни идентитет публикације заслужна Маја Вучковић, уредник – графички дизајнер у Редакцији „Војна књига“.



Диплому је примио заступник директора Медија центра „Одбрана“ потпуковник Марко Катанић.
 
photoФОТО ГАЛЕРИЈА