13.09.2016

Otvorena izložba "Sopoćanska viđenja"



KLIKNITE OVDE ZA VIRTUELNU TURU KROZ GALERIJU !

U Maloj galeriji Doma Vojske Srbije večeras je otvorena izložba „Sopoćanska viđenja“ koju je Medija centar „Odbrana“ priredio u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Pazara. Reč je o umetničkim delima učesnika jubilarnog 40. saziva likovne kolonije, koja je održana tokom leta prošle godine u blizini manastira Sopoćani.

Na otvaranju izložbe govorili su zamenik direktora Medija centra „Odbrana“ potpukovnik Zoran Krupež i urednica likovnog programa Kulturnog centra „Novi Pazar“ Amra Hodžić Jejna, a postavku je otvorila istoričarka umetnosti Olivera Vukotić koja je i selektor izložbe.

„Čast nam je da u galerijskom prostoru Doma Vojske Srbije budemo domaćini umetnicima čija su ostvarenja dostigla visok nivo, kako po umetničkim vrednostima, tako i po broju dela i da vama, koji redovno pratite naše izložbe predstavimo postavku najboljih radova ove Kolonije“- rekao je zamenik direktora Medija centra „Odbrana“ .

„Likovna kolonija ima neospornu važnost u kulturi celog regiona. Zato manifestaciju u poslednjih nekoliko godina finansira Ministarstvo kulture Republike Srbije, što je veoma olakšalo celu organizaciju izložbe“, objasnila je urednica likovnog programa Kulturnog centra „Novi Pazar“ Amra Hodžić Jejna i istakla da joj  je velika čast što je izložba otvorena baš u Domu Vojske.

Zbirka kolonije broji 450 dela umetnika različitih senzibiliteta, a na izložbi su predstavljena ostvarenja desetoro autora. O umetnicima ponaosob govorila je Olivera Vukotić, selektor izložbe. „Htela sam da pokažem da kolonije nisu prevaziđena stvar, bez obzira na to što ih je sve manje i što se u njih slabo ulaže. Zato sam ponosna na organizaciju kolonije, a posebno na autore“, rekla je gospođa Vukotić.

Izložbu „Sopoćanska viđenja“ svi zainteresovani mogu pogledati do 1. oktobra 2016. godine u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije svakog dana, osim nedeljom, u vremenu od 11 do 19 časova.
 
photoFOTO GALERIJA