22.09.2016

Prvaci beogradske opere u Domu Vojske



 
Prvaci beogradske opere pod dirigentskom  palicom Draška Jankovića i uz Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ večeras su u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije priredili koncert za pamćenje.
 
Publika je bila u prilici da uživa u izvođenju Mocartovih opera „Figarova ženidba“ i „Čarobna frula“, Rosinijevom „Sevinjskom berberinu“ i Verdijevim operama „Atila“ i „Rigoleto“. Praznik za uši bile su i arije „Boemi“, „Ljubavni napitak“  i „Travijata“ koje su izveli prvaci beogradske opere. Veče su završili mali pevači iz hora „Horislavci“ koji su izveli numeru „Hor malih vojnika“ iz Bizeove opere „Karmen“.
 
Maestro Draško Janković je stalni član orkestra opere Narodnog pozorišta u Beogradu, a osnivač je i dirigent Dečijeg hora „Horislavci”. Bavi se komponovanjem za film, gde je radio muziku za dugometražni doku-mentarni film „Milica”, režisera prof. Dragana Elčića, muziku za kratki igrani film „Igra”, režisera prof. Miroslava Živanovića i najavnu špicu za TV serijal „Okruženje” koja se emituje u svim zemljama regiona.
photoFOTO GALERIJA