16.12.2016

Veče operskih arija u Domu Vojske Srbije



Sinoć je u Domu Vojske Srbije održano „Veče operskih arija“. U sali punoj publike orili su se glasovi Jelene Radovanović (sopran), Branislave Brinić (sopran) i Gorana Krnete (bas-bariton), uz klavirsku pratnju dr Milivoja Veljića.

Prvi deo koncerta bio je posvećen Volfgangu Amadeusu Mocartu, u znak obeležavanja 260 godina od rođenja genijalnog kompozitora. Arije iz opera „Otmica iz saraja“, „Idomeneo, kralj Krita“ i „Čarobna frula“ izazvale su ovacije ljubitelja klasične muzike i podstakle izvođače da sa još većim žarom, ubedljivo i emotivno snažno iznesu koncert do kraja.

Učesnici koncerta su nekadašnji studenti solo pevanja na Akademiji lepih umetnosti i multimedija u Beogradu, koji su svoje belkanto usavršavanje nakon studija nastavili kroz Operski studio „Biseri vokalne muzike“, koji vodi njihova profesorka mr Olivera Grujić Slavić.

Raskošni talenti već stasalih operskih glasova Jelene Radovanović, Branislave Brinić i Gorana Krnete došli su do izražaja u arijama iz Verdijevih opera „Moć sudbine“ i „Nabuko“, zatim „Evgenija Onjegina“ Petra Iljiča Čajkovskog, Vagnerovog „Tanhojzera“, Pučinijevog dela „Đani Skiki“ i Salivanovog „Mikada“.
photoFOTO GALERIJA