23.01.2017

Svečanost u susret Danu Medija centra „Odbrana“



U čast obeležavanja Dana Medija centra „Odbrana“ u Domu Vojske Srbije danas je priređen prijem za zaposlene i saradnike te kuće, kao i za penzionisane članove tog kolektiva koji su svojim radom doprineli uspehu te institucije u godinama za nama.

Govoreći o postignutim rezultatima, ali i viziji za budućnost, direktor Medija centra odbrana pukovnik Stevica Karapandžin istakao je da jer o kući koja baštini tradicije vojnog novinarstva, izdavaštva, ali i Ratničkog doma.

- Više od 60 zaposlenih u ovoj ustanovi svakodnevno izvršavaju zadatke u cilju da sve ono što je vredno unapređujemo, sve ono što je zaboravljeno ili kritički zapostavljeno obnovimo – naglasio je pukovnik Karapandžin dodajući da će se zaposlenu u toj kući truditi da i u budućnosti svoj rad i svoje vizije unapređuju.

Osvrnuvši se na godinu za nama, pukovnik Karapandžin je istakao da Medija centar „Odbrana“ poseduje „arsenal vrlo ubojitog naoružanja“, kojim se isključivo gradi mir u biću svakog vojnika, jer vojnik, gradeći mir u sebi, širi i mir oko sebe.

- U toj našoj misiji dvosmerne komunikacije, ostvarivanja važne veze naroda i vojske i predstavljanja sistema odbrane, nastojimo da utičemo na duhovnu i moralnu obnovu naše vojske i ostvarujemo pozitivan uticaj na moralnu komponentu vojne moći kroz novinsko-informativnu, izdavačku i galerijsku delatnost ove kuće – naglasio je pukovnik Karapandžin dodajući da je novina i to da će u godini pred nama umetnički repertoar Doma Vojske biti obogaćen i književnim večerima.

Na današnjoj svečanosti, direktor medija centra „Odbrana“ uručio je plakete i zahvalnice najuspešnijim saradnicima te kuće u godini za nama.

Tradicionalno, 24. januara, Medija centar „Odbrana“ obeležava svoj dan kao sećanje na početke vojne štampe u Srbiji, koji sežu 138 godina u prošlost.
 
photoFOTO GALERIJA