12.05.2017

Promocija knjige Milisava Sekulića



Promocija knjige „Gubici oružanih snaga SFRJ u oružanim sukobima u 1991. godini i do juna 1992“, generala u penziji Milisava Sekulića, održana je danas u Atrijumu Doma Vojske Srbije.
 
Na promociji, koju je organizovao Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920, govorili su, osim autora, predsednik Saveza pukovnik u penziji Ljubomir Marković, general u penziji Marko Negovanović i novinar „Politike“ Slobodan Kljakić.
 
Prema rečima Markovića, knjiga pribavlja „sjajnu istinu o događajima u SFRJ u tim teškim vremenima“ a autor je razgolitio istinu do kraja. Negovanović je istakao značaj knjige koja treba da sačuva od zaborava na sve žrtve koje su nemi svedoci u našoj istoriji te je ponovio da Milisav svakoj od žrtava podiže spomenik navođenjem njihovih ličnih podataka.
 
Da pogled na prošlost mnogo govori o sadašnjosti, a još više i bolje o budućnosti, rekao je novinar „Politike“, a autor je zahvalio prisutnima što su došli danas da se sete onih koji su poginuli „jer su do sada bili zaboravljeni“.
 
- Postoji obaveza za daljim istraživanjem, seni nam neće oprostiti ako ih ne budemo pamtili, istakao je Sekulić.
 
Knjiga „Gubici oružanih snaga SFRJ u oružanim sukobima u 1991. godini i do juna 1992“ obuhvata značajnu analizu gubitaka i poimence nabrojenih 13.376 žrtava, što čini 80 odsto knjige.
 
 
photoFOTO GALERIJA