25.05.2017

U Domu VS održan šahovski turnir



Drugu godinu za redom, u subotu, 20. maja 2017. godine, Dom Vojske Srbije bio je domaćin šahovskom turniru "Nove nade šaha".  Kada su prošle godine povučeni prvi potezi u ovoj velelepnoj građevini, to je označilo prekid pauze koja je trajala 20-tak godina od poslednjeg održanog turnira.

Dom Vojske je podsetio na stare šahovske dane. Nekada su na ovom mestu organizovani najjači šahovski događaji u Jugoslaviji i Srbiji. Ovoga maja, Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ u saradnji sa Vojnom akademijom i Vojnom gimnazijom organizovalo je šahovske turnire pod nazivom „Nove nade šaha 2017“. Šah je okupio decu, roditelje, učenike Vojne gimnazije i kadete Vojne akademije, vojnike, oficire, penzionisane starešine Vojske Srbije, šahovske amatere...

Svečana sala opremljena najsavremenijom šahovskom opremom izgledala je velelepno. Dan pre početka, u svoj svojoj lepoti, bila je spremna da ugosti takmičare. Stariji su se podsetili davno igranih turnira na ovom mestu, a mladi su slušali priču o tome i nadam se bili deo početka nove šahovske istorije koja će se pisati u Domu Vojske.
Među gostima su se našli nosioci međunarodnih šahovskih titula, velemajstori, internacionalni majstori, predstavnici šahovskih saveza, veliki broj predstavnika medija.

Udruženje za podsticanje preduzetništva "Živojin Mišić" kao glavni organizator i pokrovitelj šahovskih događaja pod nazivom „Nove nade šaha“ iz godine u godinu pojačava svoju šahovsku aktivnost, prevashodno okrenutu mladim i perspetkivnim srpskim šahistima. Ove godine je odigrano sedam turnira: preškolci, deca do 10, do 14, do 18 godina, Ekipni turnir pripadnika Vojske Srbije, IT kompanija i šahovskih amatera.
photoFOTO GALERIJA