06.06.2017

Izložba "Čitanje linije" od večeras pred građanima Smederevske Palanke



Večeras je u Narodnom muzeju Smederevske Palanke otvorena izložba grafika „Čitanje linije“, iz Umetničke zbirke Doma Vojske Srbije.  Dobrodošlicu gostima poželeo je direktor muzeja, Stevan Martinović, ističući da je ova izložba po sadržini i kvalitetu jedna od najboljih koja je gostovala u Smederevskoj Palanci.
 
U ime Medija centra „Odbrana“ obratio se direktor ove institucije, pukovnik Stevica S. Karapandžin, podsećajući da je prvo gostovanje u Smederevskoj Palanci 2015. godine, sa izložbom „Poetika i sudbina 20. veka“ veoma privuklo pažnju publike i da se nada da će izložba „Čitanje linije“ takođe imati  uspeha.
 
Postavku koja će trajati do 28. juna 2017. godine čine radovi Branka Šotre, posleratnog osnivača i utemeljivača izložbene delatnosti Doma Vojske Srbije, zatim Đorđa Andrejevića Kuna, Mersada Berbera, Lazara Vujaklije, Emila Dragulja, Safeta Zeca, Aleksandara Lukovića, Branka Miljuša, Franca Miheliča i mnogih drugih.
 
Proglašavajući izložbu otvorenom, načelnica Galerije Doma VS, viši kustos Jelena Knežević poručila je da je „izložba svojevrstan uvid u razvoj grafičke umetnosti pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka na tlu Jugoslavije, uz stavljanje akcenta na nekoliko autora koji se smatraju reprezentima srpske umetnosti novijeg doba.“
 
 
 
photoFOTO GALERIJA