18.07.2017

Leto u Galeriji Doma Vojske Srbije



Za kraj letnje sezone, u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije pogledajte izložbu Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine „Kako očuvati i koristiti kulturno nasleđe: 10 godina razvojnog projekta integrativne zaštite – Vekovi Bača“. Povodom završetka izložbe 19. jula 2017, od 18 časova, autorka postavke dr Slavica Vujović, održaće još jedno stručno vođenje.
 
Dosadašnji forumi, tumačenja i dečje radionice (realizovani u saradnji sa Centrom za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, na čelu sa recenzentom izložbe profesorom dr Draganom Bulatovićem), pokazali su da postoji veliko interesovanje javnosti za temu integralne zaštite baštine područja Bača, njegovog istorijskog, prirodnog, kulturnog, obrazovnog, privrednog i turističkog značaja.


*
Do 29. jula u Maloj galeriji očekuje vas izložba slika Branka Maravića „Svetlost, senke i odsjaji“, koja je svojevrsna retrospektiva 25 godina stvaralaštva ovog multimedijalnog umetnika. Pored slika rađenih u tehnici pastela i ulja izloženo je i  nekoliko komada ručno oslikanih kravata. Branko Maravić je do sada imao više od dvadeset samostalnih izložbi, a njegova dela iz slikarstva i primenjene umetnosti nalaze se u brojnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.
 
Dobro došli!