19.09.2017

„Veče operskih arija“ u Domu Vojske Srbije



Večeras je u Domu Vojske Srbije održano „Veče operskih arija“. U sali punoj publike orili su se glasovi Jelene Radovanović (sopran), Andree Marić (sopran), Gorana Krnete (bas-bariton) i Marka Đurđevića (bariton), uz klavirsku pratnju dr Milivoja Veljića.

Koncert je otvorila Hendlova opera „Mesija“, a potom su arije iz opera „Figarova ženidba“, „Seviljski berberin“, „Bal pod maskama“ izazvale  ovacije ljubitelja klasične muzike i podstakle izvođače da sa još većim žarom, ubedljivo i emotivno snažno iznesu koncert do kraja.

Učesnici koncerta su nekadašnji studenti solo pevanja na Akademiji lepih umetnosti i multimedija u Beogradu, koji su svoje belkanto usavršavanje nakon studija nastavili kroz Operski studio „Biseri vokalne muzike“, koji vodi njihova profesorka mr Olivera Grujić Slavić.

Raskošni talenti već stasalih operskih glasova Jelene Radovanović, Andree Marić, Marka Đurđevića i Gorana Krnete došli su do izražaja u arijama iz Verdijevih opera „Aida“ i „Simon Bokanegra“, zatim „Faust“ Š. Guna, Pučinijevog dela „Toska“ i Čajkovskovoj „Jolanti“.

Veče posvećeno operskim arijama zatvorila je sopran Jelena Radovanović izvodeći Vagnerov „Tanhojzer“.
photoFOTO GALERIJA