11.10.2017

Promocija novih izdanja izdavačke kuće "Agape knjiga"



Izdavačka kuća „Agape knjiga“ predstavila je večeras, u prepunoj Svečanoj sali Doma Vojske Srbije, svoja nova izdanja –  autobiografije Nikole Tesle i Mihajla Pupina koje je priredila Aleksandra Ninković Tašić, „Svi moji putevi idu ka Srbiji“ Arnoa Gujona i „Agape antologija 4“ autora Vladete Jerotića i Aleksandra Gajšeka.
Na promociji su govorili akademici Vladeta Jerotić i Dušan Kovačević, Arno Gujon, Aleksandra Ninković Tašić i domaćin promocije Aleksandar Gajšek.
 
Mladi Francuz, Arno Gujon, kog smatraju jednim od najvećih srpskih dobrotvora, u autobiografskoj priči objašnjava zašto je zavoleo Srbiju i za 12 godina prikupio skoro četiri milona evra pomoći narodu na Kosovu i Metohiji.
 
- Knjiga je doživela svoje treće izdanje i nikada ne bih pomislio da će toliko čitalaca prihvatiti ovo skromno svedočenje. Centralna nit ove knjige je da budućnost zavisi od nas, ako ne možemo da je promenimo u potpunosti možemo svakako da utičemo na nju, rekao je Gujon.
 
Aleksandra Ninković Tašić priredila je prvi put u okviru jedne knjige autobiografije dva velika imena – Pupina i Tesle. Govoreći o knjizi, ona je istakla da i danas postoji nada da možemo biti bolji ljudi dostojni ovakvih predaka kao što su Pupin i Tesla.
 
„Agape antologija 4“ je knjiga u kojoj je akademik Vladeta Jerotić izabrao 12 najboljih razgovora iz dvanaestogodišnjeg serijala „Agape“ koji se emituje na TV Studiju B. Akademik Dušan Kovačević, Arno Gujon i Aleksandra Ninković Tašić naglasili su na večerašnjoj promociji da im je izuzetna čast što su uvršteni u knjigu „Agape antologija 4“.
 
Akademik Vladeta Jerotić rekao je da je bio veoma subjektivan kada je birao kojih 12 razgovora da stavi u knjigu. On je govorio o svakom izboru pojedinačno, obrazlažući razloge koji su uticali na konačan izbor.
 
Domaćin večeri Aleksandar Gajšek zaključio je da „kada nešto radimo, treba rečima da bude tesno i da ih bude malo, a delima široko i da ih bude mnogo“.
 
- Svako od naših gostiju, osim što je majstor reči, njihova dela više govore o njima, istakao je Gajšek.
 
U umetničkom delu programa učestvovali su Hor „Mojsije Petrović“ i interpretatorka džez i gospel muzike Iva Ikon.
 
photoFOTO GALERIJA