07.11.2017

Otvaranje izložbe „Očigledno i nevidljivo“



KLIKNITE OVDE ZA VIRTUELNU TURU KROZ GALERIJU !


U Maloj galeriji Doma Vojske Srbije u petak 10. novembra sa početkom u 17.00 časova svečano će biti otvorena izložba „Očigledno i nevidljivo“ autora Gorana Zlatkovića, na izložbi će biti predstavljeni radovi nastali u periodu od juna 2016. godine  do septembra 2017. godine.

Tenzija između fotografije kao dokumenta i fotografije kao umetnosti prisutna je oduvek ali dobra prognoza i razvoj je što se to menja i ustupa mesto novim razmišljanjima.

Kao i svaka promena tako i mešanje žanrova u fotografiji ima i pobornike i protivnike, ali i jedni i drugi imaju ispravne argumente. Ipak jedna oblast u fotografiji odoleva promeni, a to je reportaža. Verovatno joj u tome pomažu uslovi u kojima nastaje, a to su teme, redakcije, urednici pa i sami fotografi.

To upravo dokazuje ova izložba koja smelo prikazuje kako je moguće reportažu ili fotografiju kao otisak realnosti pretvoriti u umetnost. Izložba Gorana Zlatkovića nas odvodi u nove oblasti, obogaćuje nas novim iskustvom i dokazuje da je jedino potrebno promeniti dioptriju kroz koju posmatramo i razumemo fotografiju.
Izložba traje do 30. novembra.