30.11.2017

Izbor najboljeg sportiste i sportske ekipe Vojske Srbije u 2017. godini



MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE
Uprava za odnose sa javnošću
Medija centar „Odbrana“
 
 
AK­CI­JA ME­DI­JA CEN­TRA „OD­BRA­NA”
IZ­BOR NAJ­BO­LjEG SPOR­TI­STE I SPORT­SKE EKI­PE VOJ­SKE SR­BI­JE
U 2017. GO­DI­NI
 
 
Me­di­ja cen­tar „Od­bra­na”, po­vo­dom Da­na usta­no­ve – 24. ja­nu­a­ra, pro­gla­si­će naj­bo­ljeg spor­ti­stu i sport­sku eki­pu Voj­ske Sr­bi­je u 2017. go­di­ni. Že­li­mo da za­da­tak po­ve­ren struč­nom ži­ri­ju bu­de što te­ži, a da pri­zna­nje i na­gra­da pri­pad­nu spor­ti­sti­ma či­ji su re­zul­ta­ti za­slu­ži­li naj­vi­še pa­žnje i po­što­va­nja.

Za­to je va­žno da svi oni ko­ji pra­te voj­ni sport i oni ko­ji se nji­me ba­ve ne za­bo­ra­ve da od nji­ho­vih pri­ja­va za­vi­si da li će naj­bo­lji bi­ti za­i­sta i iza­bra­ni.

Ži­ri, ko­ji će bi­ti sa­sta­vljen od naj­bo­ljih po­zna­va­la­ca voj­nog spor­ta, pa­žlji­vo će pre­gle­da­ti sve pri­spe­le pri­ja­ve i oda­bra­ti naj­bo­lje.

Pe­ha­ri će bi­ti uru­če­ni na sve­ča­no­sti po­vo­dom Da­na Me­di­ja cen­tra „Od­bra­na” u Do­mu Voj­ske Sr­bi­je u Be­o­gra­du.
Pro­po­zi­ci­je kon­kur­sa ni­su se me­nja­le. Za zva­nje Spor­ti­sta go­di­ne Voj­ske Sr­bi­je 2017. i Sport­ska eki­pa Voj­ske Sr­bi­je 2017. mo­gu kon­ku­ri­sa­ti ofi­ci­ri, pod­o­fi­ci­ri, ci­vil­na li­ca na slu­žbi u Mi­ni­star­stvu od­bra­ne i Voj­sci Sr­bi­je, ka­de­ti Voj­ne aka­de­mi­je, uče­ni­ci Voj­ne gim­na­zi­je, pro­fe­si­o­nal­ni voj­ni­ci i voj­ni­ci na do­bro­volj­nom slu­že­nju voj­nog ro­ka. Isti prin­ci­pi va­že i za eki­pe, či­ji čla­no­vi tre­ba da pri­pa­da­ju jed­noj od na­ve­de­nih ka­te­go­ri­ja.

Pred­lo­ge mo­gu sla­ti ko­man­de, je­di­ni­ce, usta­no­ve, voj­ne ško­le i osta­le obra­zov­ne in­sti­tu­ci­je, sport­ski sa­ve­zi, klu­bo­vi, sek­ci­je i po­je­din­ci do 31. de­cem­bra 2017. na adre­su – Re­dak­ci­ja ma­ga­zi­na „Od­bra­na” (Za iz­bor spor­ti­ste/sport­ske eki­pe 2017. go­di­ne), Bra­će Ju­go­vi­ća 19, 11000 Be­o­grad ili na i-mejl – od­bra­na­@mod.go­v.rs­.

Pri­ja­va tre­ba da sa­dr­ži po­dat­ke o po­je­din­cu/sport­skoj eki­pi i tri naj­bo­lja re­zul­ta­ta u sport­skoj di­sci­pli­ni u ko­joj se po­je­di­nac/eki­pa tak­mi­či. Že­li­mo da u na­šu re­dak­ci­ju pri­stig­ne što ve­ći broj kva­li­tet­nih pri­ja­va, za­to što ve­ru­je­mo da će ova tra­di­ci­o­nal­na na­gra­da bi­ti pod­sti­caj raz­vo­ju voj­nog spor­ta i fi­zič­ke kul­tu­re svih pri­pad­ni­ka Voj­ske Sr­bi­je.