21.03.2018

Konferencija "Nato agresija 1999. godine i međunarodni odnosi danas"



U okviru obeležavanja devetnaeste godišnjice od početka agresije NATO pakta na Saveznu Republiku Jugoslaviju  1999. godine, Klub generala i admirala Srbije i Beogradski forum za svet ravnopravnih organizovali su danas u beogradskom Domu Vojske konferencija pod nazivom „19 godina od agresije NATO – agresija nije završena?“

Tom prilikom, okupljenima su se obratili nekadašnji predsednik Vlade SRJ  dr Momir Bulatović, nekadašnji potpredsednik Vlade SRJ i član pregovaračke delegacije Srbije u Rambujeu mr Nikola Šainović, predsednik Skupštine Kluba generala i admirala Srbije general-potpukovnik u penziji Milomir Miladinović, član Kluba generala i admirala Srbije general-major u penziji dr Slobodan Petković, kao i predsednik Beogradskog Foruma za svet ravnopravnih Živadin Jovanović.
 
Uz podsećanje da je tokom agresije NATO 1999. godine u odbrani zemlje poginulo ukupno 1.008 vojnika, policajaca i njihovih starešina, kao i više od 2.500 civila, među kojima i 87 dece, današnji skup je, kako je ocenjeno, prilika da se obnovi sećanje na te žrtve, ali i na slavnu odbranu naše zemlje, herojstvo naše vojske i policije, koji su branili zemlju od agresije NATO pakta i terorista.

Konferenciji su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije pukovnik Savo Iriškić, predstavnici diplomatskog i vojnodiplomatskog kora u našoj zemlji, kao i predstavnici brojnih udruženja i institucija.









 
photoFOTO GALERIJA