08.06.2018

Jedanaesti međunarodni festival muzike i igre „Amadeus“ održan u Domu Vojske



Pod motom „Dobar zvuk daleko se čuje“ večeras je u Domu Vojske Srbije počeo revijalni deo Jedanaestog međunarodnog festival muzike i igre „Amadeus“. Manifestaciju je otvorio mali hor  istoiimene muzičke škole pesmom „Kaćuša“. Na koncertu su nastupali laureati festivala,  dobitnici prvih specijalnih nagrada u kategorijama klavir, violina i gitara - kamerna muzika.
Mladi muzičari i baletski igrači,  učenici osnovnih i srednjih muzičkih i baletskih škola iz Srbije i regiona , za učešće u večerašnjem revijalnom delu  izborili su se na takmičarskom delu festivala, kada je organitator manifestacije Muzička škola „Amadeus“  dodelila prvu, drugu, treću i prvu specijalnu nagradu.

Večeras su na programu bila dela klasične muzike Šuberta, Vivaldija, Baha, Šopena, Lista, koja su izveli mali muzičari iz  muzičkih škola „Amadeus“, „Stanislav Binički“, „Kosta Manojlović“, „ Doktor Vojislav Vučković“ i „Ilija Nikolovski Luj“.

Festival se nastavlja sutrašnjim koncertom u kući Đure Jakšića u Skadarliji. Nastupiće dobitnici drugih i trećih nagrada, dok će se u ponedeljak u Kulturnom Centru Beograd  predstaviti dobitnici prvih nagrada. Jedanaesti međunarodni festival muzike i igre  završava se nastupom baletskih igrača na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 17. Juna u 12 sati.
photoFOTO GALERIJA