09.07.2018

Predstavljanje izdanja MC „Odbrana” na „Danu dijaspore”



Izdanja Medija centra „Odbrana“ predstavljena su  na manifestaciji „Dani dijaspore“, koja je proteklog vikenda održana na Univerzitetu Singidunum. Najveću pažnju privukle su knjige Dušana Bapca „Srbi – američki ratni heroji” i „Srbi – ruski vojni zapovednici od vremena Petra Velikog do Oktobarske revolucije”. Izuzetno interesovanje posetioci su pokazali za knjigu Veljka Đurića i Nikole Marića „Ratnički dom”, „Umetničku zbirku Doma Vojske Srbije”, Aleksandre Pećinar „Srpsko-grčki diplomatski i saveznički odnosi 1912-1918”, Mile Mihalović „Za srpsku vojsku– jedna zaboravljena priča”.

O temama u vezi sa različitim aspektima matice i dijaspore govorili su: akademik Zoran Radovanović, Miroslav Majkl Đorđević, predsednik Zadužbine Studenica u SAD, Nenad Nerić i Marko Melenković, državni sekretari u Vladi Republike Srbije, Nikola Lončar, predsednik Tesline naučne fondacije iz Filadelfije i brojni drugi predstavnici organizacija u rasejanju.
 
Tokom manifestacije izložene su i knjige o dijaspori i predstavljeni radovi primenjenih umetnika uz učešće predstavnika matice i dijaspore, studenata i srednjoškolaca iz dijaspore, regiona i Srbije, organizacije iz dijaspore, ambasadori, kao i najviši predstvnici SANU i Univerziteta Srbije.
 
photoFOTO GALERIJA