02.10.2018

Poetsko veče Matije Bećkovića



Matija Bećković, književnik i akademik govorio je večeras  u prepunoj sali Doma Vojske svoje stihove kojima se upisao u besmrtni panteon srpskog pesništva.  Premda je jutros bilo neproverenih najava da bi njegov nastup, zbog manjih zdravstvenih problema,  mogao biti otkazan, on se pojavio, kao i obično „još mlađi“, spreman da publiku provede stazama emocionalnih susreta sa istinama vidljivim jedino očima velikog pesnika.

Slušaoci su, duboko proživljavajući jedistvenu autorovu interepretaciju, čas na ivici suza, čas uz glasni smeh oduševljeno pratili svaku Bećkovićevu misao. Pesnik je iz svog bogatog opusa izdvojio dvadesetak pesama među kojima i veoma dobro poznate „Kad dođeš u bilo koji grad“, „Ćeraćemo se još“, „Ovo i ono“...

Poetsko veče koje se decenijama unazad izvodi u Zvezdara teatru i prihod od ulaznica prikuplja u humanitatrne svrhe, stihovi koje pesnik sve ove ogodine govori i na mnogim drugim književnim scenama u zemlji i svetu, večeras su  bili poklon Medija centra „Odbrana“ vernoj publici koja u Domu Vojske Srbije prati ovakve programe.
 
photoFOTO GALERIJA