12.11.2018

Slava Medija centra “Odbrana”



Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je služio vikarni episkop patrijarha srpskog Irineja, Stefan, danas je u beogradskom Domu Vojske Srbije obeležena krsna slava Medija centra „Odbrana“, Sveti kralj Milutin.

U paraklisu posvećenom tom svecu, koji je toržestveno proslavljen, okupili su se zaposleni, prijatelji i saradnici ustanove, koja baštini tradiciju srpskih ratnika, i stožer je kulturnih i informativnih delatnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. 

Uz pojanje Prvog beogradskog pevačkog društva, prvo molitveno, a zatim i svečarski, oživljeno je sećanje na srpskog Kralja Milutina, koji je za života podigao više manastira i crkava nego što je proveo godina na srpskom prestolu, a gradio je i bolnice i hramove i činio dobročinstvo narodu koga je predvodio. 

Episkop remezijanski Stefan, prenoseći blagoslov srpskog patrijarha Irineja , uputio je srdačne čestitke slavarima, i podsetio je da je paraklis Svetog kralja Milutina osveštao upravo srpski patrijarh, koji često i veoma rado boravi na ovom mestu, čime daje nesumnjivu podršku toj ustanovi Ministarstva odbrane, jer ceni misiju koju realizuje Medija centar „Odbrana“.

Ističući poseban osećaj međusobne povezanosti i bratske ljubavi, prisutan tokom današnjeg rezanja slavskog kolača, nazivajući ga trenutkom u večnosti, on je istakao da nije slučajno to što je paraklis Svetog kralja Milutina na vrhu monumentalnog zdanja Doma Vojske, pod samim krovom, odakle zaposlenima šalje blagodat, a da često toga ne moraju ni biti svesni.

Tokom besede, episkop Stefan je podvukao i važnost misije Medija centra „Odbrana“ za širenje patriotske svesti i jačanje tradicionalnih vrednosti srpskog naroda.

Poželevši domaćinima slave mnogo sreće i uspeha u daljem radu, njegovo preosveštenstvo, episkop Stefan je blagoslovio sve pripadnike Vojske Srbije koji obavljaju časnu misiju služenja otadžbini.

U svom obraćanju, direktor Medija centra „Odbrana“, pukovnik Stevica Karapandžin, podsetio je na istorijat zdanja Doma Vojske Srbije, čije su temelje postavili srpski ratnici posle Velikog rata, čiji vek pobede u tom svetskom sukobu obeležavamo ovih dana. 

On je potvrdio nepokolobljivu spremnost svih zaposlenih u toj ustanovi, da svojim radom dokažu da su dostojni slavnih predaka, i da obeležavajući svoju krsnu slavu, Svetog kralja Milutina, ostanu istinski posvećeni dostizanju vrlina koje su nam u nasledstvo ostavili sveti oci srpskog roda čije su misli i dela bili usmereni blagodati otečastva. 

Medija centra „Odbrana”, čije je sedište u beogradskom Domu Vojske Srbije, Svetog Kralja Milutina već četvrti put obeležava kao svoju krsnu slavu.
photoFOTO GALERIJA