17.11.2018

Predstava „Ženski razgovori“ izvedena u Domu vojske



Predstava „Ženski razgovori“ u režiji Nebojše Dugalića, a u izvođenju glumica pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, predstavljena je večeras beogradskoj publici u Domu Vojske Srbije.

U prepunoj Svečanoj sali, dramske umetnice Radmila Đorđević, Žetica Dejanović, Tamara Stošić i Milena Stošić na duhovit način su prikazale delo Duška Radovića, čiji je motiv bio da istakne večitu borbu između muških i ženskih stavova.

Ova predstava nije rađena u klasičnom dramaturškom smislu koji uključuje podele na činove,  scene, slike, zaplet. Svi scenski elementi, scenografija, kostimi, muzika do krajnjih granica su svedeni, da bi se u prvi plan istakao genij kratke forme Duška Radovića i glumačko umeće ženskog dela vranjskog ansambla.

"U vremenu novog aktuelizovanja „ženskog pitanja“, ne možemo a da se ne vratimo čuvenim "Ženskim razgovorima" i lekovitom humoru Dušana Radovića koji je pre svega zasnovan na dubokom poznavanju ženske psihologije i tajne ženskosti uopšte. Raskrivajući intrigantnosti muško – ženskih nadigravanja i u širokom spektru nijansirajući situacije i likove, Dušan Radović skoro da nikoga od nas ne ostavlja bez mogućnosti da se u njegovim slovima prepoznamo" – rekao je Nebojša Dugalić o predstavi.

Predstava „Ženski razgovori“  prvi put je odigrana 2012. godine u Vranju i od tada se prikazuje širom Srbije.
 
photoFOTO GALERIJA