29.11.2018

Poseta beloruske delegacije Medija centru „Odbrana“



Delegacija Vojno-informativne agencije „Vajar“ Ministarstva odbrane Republike Belorusije obišla je juče, u okviru zvanične posete Upravi za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Republike Srbije,  Medija centar „Odbrana“.

Direktor Medija centra „Odbrana“ pukovnik Stevica S. Karapandžin predstavio je organizacijsku strukturu i kapacitete te specijalizovane vojne ustanove Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane koja izvršava zadatke u okviru novinsko-informativne i izdavačke delatnosti i organizacije događaja u zgradi Doma Vojske Srbije.
 
Načelnik Odeljenja za izdavačku delatnost Medija centar „Odbrana“ Miroslav Toholj upoznao je goste iz Belorusije s zadacima i najnovijim izdanjima naše kuće, dok je zamenik glavnog i odgovornog urednika magazina „Odbrana“ major Aleksandar Petrović prezentovao rad novinsko-informativne delatnosti, s posebnim akcentom na rad jedine vojnostručne novine u Srbiji.

Tročlana delegacija iz Ministarstva odbrane Belorusije, koju predvodi prvi zamenik načelnika Vojno-informativne agencije „Vajar“ pukovnik Valerij Konopackij imala je priliku da obiđe zdanje nekadašnjeg Ratničkog doma i da od kustosa Jelene Knežević sazna zanimljive detalje iz istorije tog prestoničkog spomenika kulture. Oni su, takođe, obišli galerije Doma Vojske i tekuće izložbe koje su posvećene obeležavanju stogodišnjice od završetka Velikog rata.

Poseta je bila prilika za razmenu iskustava i korisnih saznanja koja mogu biti od pomoći u unapređenju informativne delatnosti i većoj vidljivosti informacija na internet sajtu i društvenim mrežama.

Tročlana beloruska delagacija, koja u okviru bilateralne vojne saradnje boravi u poseti Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, osim Medija centra „Odbrana“ imala je priliku i da obiđe Upravu za odnose sa javnošću, te VFC „Zastava film“ i Vojnu štampariju, u cilju razmene iskustava o pojedinim pitanjima iz sličnih poslova i zadataka koje ustanove dva ministarstva izvršavaju u svakodnevnom angažovanju.

Medija centar „Odbrana“ formiran je početkom 2010. godine, u okviru reorganizacije Ministarstva odbrane. U tom procesu objedinio je sve delatnosti i zadatke nekadašnjeg Novinskog centra „Odbrana”, Vojnoizdavačkog zavoda i Centralnog doma Vojske Srbije.