17.05.2019

Kolektivna poseta izložbi „Odbrana 78”



Kolektiv Medija centra „Odbrana” juče je organizovano, u Muzeju grada Beograda, posetio izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije „Odbrana 78”, posvećenu obeležavanju 20 godina od odbrane od NATO agresije.

Tokom stručnog vođenja kroz postavku autora Dušana Jovovića, viši kustos Vojnog muzeja u Beogradu Ljubica Dabić rekla je da su svojevrsni koautori izložbe i jedinice Vojske Srbije, bez kojih projekat ne bi mogao biti realizovan, a posebno je spomenula doprinos 250. raketne bigade za PVD.

Izložba je multimedijalna i interaktivna i prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili predstavljeni, a svi materijali su digitalno obrađeni – naglasila je Dabić i dodala da je glavna ideja da se interaktivnim pristupom publici pošalje poruka da su vojska i narod bili neodvojiva celina i da nije bilo fronta.
Kolektivne posete prestoničkim izložbama su praksa koja će biti nastavljena i ubuduće, potvrđuju zaposleni u Medija centru „Odbrana“.

Već danas, u okviru učešća u manifestaciji „Muzeji za 10“, u koju se, posebnim programom, pod nazivom „Kroz prostor i vreme Ratničkog Doma”, uključio i Medija centar „Odbrana“ – zajednički će posetiti izložbu „Berninijeva škola i rimski barok. Remek-dela iz Palate Kiđi u Ariči”, u Narodnom muzeju.  
 
photoFOTO GALERIJA