19.06.2019

„Sentimentalne melodije“ u Domu Vojske Srbije



Koncertom „Sentimentalne melodije”, koji je večeras održan u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije, sopran Aleksandra Stamenković obeležila je jubilej, 25 godina rada.

 Umetnica je ovim povodom nastupila uz klavirsku pratnju Tatjane Drobni, koja slavi svoj jubilej, 30 godina umetničkog rada, i profesora Pante Veličkovića.

Na programu su bile popularne kompozicije Bramsa, Štrausa, Glinke i Rahmanjinova, od kojih su neke premijerno izvedene kod nas u ovom sastavu.

Aleksandra Stamenković ima stalni angažman soliste u Narodnom pozorištu u Beogradu. Bila je asistent na Fakultetu muzičkih umetnosti u klasi profesorke Radmile Smiljanić i docent na Akademiji lepih umetnosti. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj umetnički rad.
 
Publika u Svečanoj sali Doma Vojske mogla je da uživa u ovom nesvakidašnjem muzičkom programu, pogotovo što na našoj sceni ovaj trio predstavlja jedan od najboljih spojeva, kako u tehnici izvođenja odabranog repertara, tako i po posebnom i veoma sličnom muzičkom senzibilitetu, koji ih je na kraju i okupio na nastupima u više navrata.
 
photoFOTO GALERIJA