12.09.2019

Komedija „Laži me“ izvedena u Domu Vojske Srbije



Komedija karaktera sa elementima groteske „Laži me” izvedena je večeras pred publikom u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije.
 
Ova duodrama nastala je po knjizi Saše Simonovića „O ljubavi, smrti i još nekim sitnicama”. Tekst predstave uradili su autor ovog dela i Željko Mijanović, dok režiju potpisuje Dragoslav Dabić.
 
Dramski umetnici Aleksandar Dunić i Sandra Bugarski dočarali su životne situacije vremešnog bračnog para uz mnogo humora i nešto laži, malih, belih, ali i velikih, sudbonosnih i životnih, koje akteri otkrivaju jedno drugom tokom predstave.

Siže predstave odgovara svakodnevici, te zbog toga ova predstava izaziva veliku pažnju publike poslednjih godina. Posle 25 godina supružnici odlučuju da otputuju u banju u kojoj su proveli medeni mesec i tada na scenu isplivaju male i velike obmane ili prave laži njihovog zajedničkog života, laži koje se mnogima događaju, male i naivne, ali i teške, crne i smrtonosne, koje su pokidale mnoge veze.

Junaci komedije Lepomir i Ružica sve više upadaju u lavirint sumnji, poluistina, insinuacija i intriga, koje ih dovode na ivicu apsurda, gde jedino može da ih spasi prava, lekovita i iskrena ljubav, zbog koje se gaze moralni principi i zbog koje se, kada je to jedini izbor, i laže.
 
U svedenoj scenskoj postavci publika je mogla da uživa u duhovitim i realističnim dijalozima. Po tome kako je reagovala na neke od replika, uvučena u priče i intrige ovog bračnog para, moglo se zakljućiti da ovaj dramski komad odgovara realističnom prikazu prosečne porodice danas.
 
Virtuozne glumačke izvedbe  Aleksandra Dunića i Sandre Bugarski samo su doprinele da ovaj tekst dobije novu dimenziju. U sigurnom i katarzičnom sukobu dvoje supružnika eksplicira se i njihova duga bračna istorija, sitni nesporazumi, ali i emotivna bliskost onih koji su tolike godine ipak opstali u zajedničkom životu.
 
Čini se da je publika mogla da uživa u ovom izvođenju, što je potvrdila i dugim aplauzom i ovacijama na kraju predstave.
photoFOTO GALERIJA