15.10.2019

Predstava „Samo da ti kažem koliko te volim“ u Domu Vojske



Pozorišna predstava, „Samo da ti kažem koliko te volim“, rađena po noveli poznatog italijanskog pisca Antonija Amura, večeras je odigrana  u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije.

Reč je o zanimljivo priređenom igrokazu, koji se na duhovit način bavi različitim aspektima muško – ženskih odnosa. Više muških likova iz našeg vremena, realnih i mogućih, tumači Milenko Pavlov, a nekoliko ženskih junakinja - Ljiljana Đurić.

Duhovita scenska priča o tipičnim situacijama, trzavicama i trenucima ljubavi,  iskušenjima i pobedama, koji prate zajednicu muškarca i žene, privukla je pažnju mnogobrojne publike u Domu Vojske, koja je, prepoznavši elemente sopstvenog iskustva u dinamičnoj priči,  na najbolji način reagovala na fini humor koji provejava kroz uobičajene situacije porodičnog života.

To su beskrajne rasprave - o mladosti, štednji i rasipanju, minusima i plusevima na računu, besmislenim kupovinama – koje se odnose na haljine koje se skupo plate, a nikad ne obuku, pa sve do dileme  o čačkalicama: koliko ih treba prosečnom čoveku, dok se ne preseli na „onaj svet“.

Još jednu predstavu, koju je Medija  centar „Odbrana“ poklonio beogradskoj publici, dramatizovao je Duško Anđić, koji je negde zabeležio i da se, učestvujući u ovakvim svojevrsnim umetničkim performansima, od srca nasmejemo kako junacima na sceni, tako i sebi, ne uzimajući ništa preterano ozbiljno, ni u pozorištu, a ni kod (svoje) kuće.
photoFOTO GALERIJA