12.11.2019

Slava Medija centra "Odbrana"



Svetom  liturgijom, koju je služio glavni vojni sveštenik major, otac Slađan Vlajić, danas je u beogradskom Domu Vojske Srbije obeležena krsna slava Medija centra „Odbrana“, Sveti kralj Milutin.

U paraklisu posvećenom tom svecu, okupili su se zaposleni, prijatelji i saradnici ustanove, koja baštini tradiciju srpskih ratnika, i stožer je kulturnih i informativnih delatnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Uz pojanje Prvog beogradskog pevačkog društva, molitveno je oživljeno sećanje na srpskog Kralja Milutina, koji je za života podigao veliki broj manastira i crkava, ali i bolnice i hramove i činio značajno dobročinstvo svom narodu.

Tumačeći današnji odlomak iz Jevanđelja, koji je čitan na slavskoj liturgiji, glavni vojni sveštenik otac Slađan Vlajić, kroz priču o lošim vinogradarima, osvrnuo se na ljudsku neposlušnost i potrebu da se sreća  traži na strani na kojoj obično nema Boga.

Govoreći o potrebi da se živi u skladu s vrlinom, on je čestitao slavu kolektivu Medija centra "Odbrana", sa željom da i dalje, u obavljanju svog posla, budu okrenuti istinskim vrednostima, i da nastave da uspešno informišu javnost o tome šta Vojska danas radi i koliko je to za Srbiju važna institucija.

Direktor Medija centar odbrana pukovnik Stevica Karapandžin, zahvaljujući gostima što su se odazvali pozivu, istakao je da tu ustanovu čine ljudi koji zajedničkim naporima, predano i posvećeno, realizuju sve postavljene zadatke i pružio uveravanje da će tako biti i ubuduće.  

On je poručio kolegama da je nužno da i ubuduće, kao i dosad, poklanjaju podjednaku pažnju i snazi ličnosti, baš kao i kultu zajednice, te da upravo ta dijalektika razrešava sve prepreke u realizaciji zadataka.

Medija centra „Odbrana”, čije je sedište u beogradskom Domu Vojske Srbije, Svetog Kralja Milutina već peti put obeležava kao svoju krsnu slavu.
photoFOTO GALERIJA