05.12.2019

Plesno veče u Domu Vojske Srbije



 
Kadeti Vojne akademije, Vojnomedicinske akademije i Plesna škola „Army Dance” organizovali su večeras u Domu Vojske Srbije izuzetno posećeno plesno veče. Skupu je prisustvovao načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić.
 
Ples je veština koja se neguje na Vojnoj akademiji od njenog osnivanja, a članovi plesne sekcije  Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA nastavljaju tu tradiciju. Oni su večeras izveli Oficirsko kolo i plesali uz zvuke valcera.
 
U nastavku programa nastupili su članovi dve plesne škole  – „Army Dance” sa enegleskim valcerom i igrom Ča ča ča, i članice plesne škole „Bolero”, koje su izvele zanimljive španske koreografije.

Plesna škola „Army Dance”,  više od 20 godina obučava plesom  pripadnike  naše vojske, a naročito učenike vojnih škola. Počela je sa  radom  u vojnim školama i akademijama  25. decembra 1995. godine, i osnovao ju je tada kapetan Ranko Prodanović. On je, zajedno sa svojim saradnicima – instruktorima, tokom proteklih godina plesnim veštinama obučio više stotina pripadnika Vojske i isto toliko njihovih dama.
 
Nakon oficijelnog dela svečanosti muškarci u svečanim odelima i njihove dame u svečanim toaletama, plesali su uz zvuke engleskog i bečkog valcera, tanga, sambe, popularnih melodija.
photoFOTO GALERIJA