12.12.2019

Održana prva sednica Skupštine Saveza udruženja boraca Srbije



Prva sednica Skupštine Saveza udruženja boraca Srbije, na kojoj su predstavljeni ciljevi, planovi i program rada za narednu godinu, održana je danas u Atrijumu Doma Vojske Srbije.

Savez udruženja boraca Srbije formiran je 16. novembra 2019. godine, a osnovali su ga Udruženje prijatelji 72. specijalne brigade, Udruženje veterana 63. padobranske brigade, Udruženje veterana Žandarmerije kao i Udruženje veterana jedinica za specijalne operacije.

Na sednici su govorili državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić i predstavnik patrijarha srpskog Irineja sveštenik Srpske pravoslavne srkve Nenad Jovanović, koji su izrazili zadovoljstvo zbog osnivanja Saveza. Okupljenima su se, na današnjoj sednici, obratili i predsednik Skupštine Saveza udruženja boraca Srbije (SUBOS) Goran Radosavljević i predsednik SUBOS-a Milorad Stupar.

Govoreći o razlozima za formiranje Saveza udruženja boraca Srbije Goran Radosavljević istakao je da je Savez osnovan sa namerom da okupi boračka udruženja u zajedničkoj borbi za bolji socijalno-ekonomski položaj, lakše lečenje, kao i za humanitaru pomoć porodicama boraca i ratnih vojnih invalida. Radosavljević je okupljenima predstavio i glavne ciljeve i zadatke Saveza.

U završnom delu današnjeg skupa, predsednik Saveza udruženja boraca Srbije Milorad Stupar predstavio je program i plan rada SUBOS-a za 2020. godinu.

 
photoFOTO GALERIJA