18.12.2019

Koncert muzičke škole „Vatroslav Lisinski“



U Domu Vojske Srbije održan je koncert beogradske Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“, koja po stvaralačkim dometima njenih učenika, spada među najbolje škole tog usmerenja u Srbiji. Mnogobrojni poklonici muzičke umetnosti imali su priliku da uživaju u vrhunskim ostvarenjima osnovaca i srednjoškolaca koji, po znanju i talentu, uveliko nadrastaju svoje godine.

Svojom virtuoznošću i nežnom interpretacijom kompozicije „Folk džez“ veliku pažnju publike, već na početku koncerta izazvao je klavirski duo „Zlatokose“, a zatim su nastupile Gala Anđić na klaviru i Nevena Arsić na oboi. Među učenicima Osnovne muzičke škole nastupili su Branislava Mijanović, Maša Jejina i Adrea Njegomir  na klaviru, Mina Marjanović na harfi, Tara Jovanović, flauta i Uroš Pavlović klarinet, dok su srednjoškolci bili nešto brojniji. Dvanaestoro učenika srednje muzičke škole pokazali su veliko znanje i osećajnost u interpretaciji muzičkih kompozicija različitih autora na klaviru, klarinetu, oboi, gitari, violončelu, harmonici kontrabasu...

Muzička škola „Vatroslav Lisinski“ osnovana je 1953. godine, a od 2000. godine ima i srednjoškolski nivo. Nastavu izvodi više od sto nastavnika instrumentalne, grupne i teorijske muzičke i opšteobrazovne srednjoškolske nastave.
photoFOTO GALERIJA