21.12.2019

Predstava „Mali-Veliki princ i novogodišnja noć“



 U Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, danas pre podne u veseloj atmosferi deca zaposlenih u ovom muzeju i Upravi za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Republike Srbije zajedno su ispratili staru godinu uz poklone Deda Mraza i predstavu „Mali-Veliki princ i novogodišnja noć“.

Glumci Pozorišne trupe "Ura" dočarali su mališanima priču o dečaku koji je zbog prezauzetosti roditelja sam i u Novogodišnjoj noći. Njegovu tugu zbog toga, kao i brojne situacije koje su dovele do preokreta kada mama i tata shvataju da dečaku treba pokloniti više vremena i da su zajednički trenuci najvažniji, mališani su pažljivo propratili kao i kraj koji porodica završava zajedničkom igrom.

Ova predstava, poučna i za decu i za roditelje, često je izvođena i u humanitarne svrhe.

Proslava Nove godine za decu je nastavak uspešne, dugogodišnje saradnje Narodnog muzeja i Medija centra „Odbrana“, koja je, ističe Jelena Knežević, načelnica Galerije Doma Vojske, počela pre nekoliko godina, izložbama koje je Muzej, dok su u njemu trajali radovi na rekonstrukciji, organizovao u Galeriji Doma Vojske.

– Nastavljena je zajedničkim dečjim proslavama Nove godine i dodelama paketića. Ovo nam je četvrta zajednička proslava. Prve dve su bile organizovane kod nas, a druge dve u Narodnom muzeju – kaže ona.
 
photoFOTO GALERIJA