31.01.2020

Primopredaja dužnosti direktora Medija centra „Odbrana“



Na svečanoj primopredaji dužnosti direktora Medija centra „Odbrana“ dosadašnji direktor, pukovnik Stevica Karapandžin, koji prelazi na novu dužnost u Upravi za tradiciju, standard i veterane,  predao je dužnost potpukovniku Biljani Pašić.

Zapisnik o primopredaji, u prisustvu zaposlenih u ustanovi, potpisao je i načelnik Uprave za odnose sa javnošću pukovnik doc. dr Mihailo Zogović, koji je zahvalio dosadašnjem direktoru, pukovniku Karapandžinu na gotovo šestogodišnjem periodu saradnje i poželeo mu uspeh na novoj dužnosti. 

- Reč je od dve srodne uprave i priroda posla je takva da ćemo ostati u svakodnevnoj komunikaciji. Očekujem da ćemo zajedno realizovati mnogo projekata i uspešno sarađivati sa Upravom za tradiciju, standard i veterane, pogotovo sa onim delom za koji će biti nadležan pukovnik Karapandžin, istakao je u svojoj pozdravnoj reči načelnik Uprave za odnose s javnošću. 

On je uspeh u radu poželeo potpukovniku Biljani Pašić, koja će obavljati funkciju direktora Medija centra „Odbrana“ i poručio joj da bude istrajna i uspešna pred izazovima koji, kako je istakao, za ovu ustanovu nisu nimalo laki. 

- Siguran sam da ćemo imati jednu novu energiju i novu inicijativu, što je potpuno prirodno kada dolazi do promene dužnosti, a takođe očekujem kreativnost od svih nas, baš kao i predan rad, kako bismo odgovorili očekivanjima onih koji su nam ukazali poverenje, istakao je pukovnik Zogović i potvrdio da potpukovnik Pašić ima njegovo potpuno poverenje i podršku u radu. 

Pre potpisivanja Zapisnika o primopredaji dužnosti, u svojoj oproštajnoj reči pred kolektivom Medija centra „Odbrana“, pukovnik Karapandžin je kolegama zahvalio na saradnji i istakao da je, kada je pre pet i po godina postavljen na dužnost, vrlo brzo našao sebe među njima. 

- Nadam se da ste i vi mene našli među sobom. A sada kada odlazim koristim priliku da kažem da je medija centar u proteklim godinama, baš kako kaže naš saradnik Nikola Kusovac - iskra u kamenu, i veoma sam ponosan na izuzetna dostignuća i uzlete koji su postizani u ovom kolektivu. Nadam se da će, kao što to uvek biva kad neko odlazi, iza mene ostati mnogo dobrog u vašem sećanju, a što se tiče mojih iskustava iz ove zgrade, nosim samo lepe trenutke i odlazim veoma zadovoljan, zbog rezultata, kao i zbog toga s kakvim ljudima sam radio, a to su vrhunski profesionalci u svojim oblastima – rekao je pukovnik i dodao da veruje da je puno prilika za saradnju u budućnosti, u novim okolnostima. 

On je zahvalio svim pripadnicima Medija centar odbrana na saradnji i potpukovniku Biljani Pašić poželeo mnogo uspeha u radu.

Uz reči zahvalnosti pukovnicima Zogoviću i Karapandžinu, novopostavljena direktorka Medija centra „Odbrana“, potpukovnik Biljana Pašić iskoristila je priliku da zahvali i zaposlenima koji su joj prethodnih dana upućivali reči podrške.

- U kolektivu sam od samog formiranja Medija centra "Odbrana" i mnogo toga smo zajedno prošli i uradili. Nova dužnost je za mene posebna čast i velika odgovornost i novi izazov. Sigurna sam da ćemo zajedničkim radom uspeti da rešavamo sve postavljene zadatke, u svakom trenutku svesni tradicije i usmereni ka budućnosti. Na nama je da ovu ustanovu ostavimo jačom nego što smo je nasledili – rekla je potpukovnik Biljana Pašić, koja je  odlazećem direktoru poželela mnogo uspeha na novoj dužnosti, uz zahvalnost za sve što je učinio za Medija centar „Odbrana“.